01. juni 2016

Nyhedsbrev fra Tandteknikerforeningen

Så kom sommeren da endelig med masser af sol og varme, er livet da ikke bare dejligt!

Forleden dag tænkte jeg, at det var tid til et nyhedsbrev, men hvad er der egentlig sket efter vores Tandteknikerdag i marts.  Vi har holdt et bestyrelsesmøde, hvor netop Tandteknikerdagen var et af emnerne. Vi vil rigtig gerne kunne tilbyde sådan en dag hvert år, og samtidig prøve at holde os til danske foredragsholdere med emner, der spænder vidt. Vi er gået i tænkeboks og vil gerne opfordre dig til at gøre det samme. Måske har du lige emnet, vi kan bruge næste gang eller næste gang igen, hvem ved!! Vores hjemmeside er desværre ikke kommet under behandling endnu. Vi håber, at det bliver inden så længe. Vi glæder os til at byde jer velkommen på den nye side.

Facebook derimod er en svær størrelse, da der helst skal være aktivitet rimelig ofte. Vores tanke med siden var egentlig, at I også skulle interagere med hinanden, måske skabe nogle erfa-gruppper online. Hvis du har en ide til, hvad der skal til for at siden kan fungere, hold dig endelig ikke tilbage - vi lytter meget gerne til gode råd.

Tiden har jo også stået i tegnet for ”Direktiv for medicinsk udstyr efter mål”. Det har voldt mange i faget hovedbrud og gør det stadig. Lægemiddelstyrelsen fortsætter jo deres kontrolbesøg. Hvad der på sin vis også er nødvendigt, dog kan vi diskutere berettigelsen i alt det skrevne der skal til!

I forlængelse af dette kan jeg fortælle, at jeg forleden var til et seminar om sikkerhed på arbejdsplad­sen gennem sikkerhedsdatablade, REACH, ECHA, kræftbekendtgørelse mm. Ret omfattende og lidt af en jungle.  Dog lærte jeg noget helt nyt. Jeg havde til dato ikke hørt om det før: APBA; ArbejdsPlads­BrugsAnvisning. Hvad er det så for en størrelse. Det er såmænd en brugsanvisning, der skal foreligge lokalt på arbejdspladsen. Den skal foreligge, hvor der arbejdes med farlige stoffer og kemikalier, således at alle ved, hvad der skal gøres i tilfælde at f.eks. et uheld, hvor en flaske monomer smadrer.

Lidt at tænke over inden du skal på ferie.

HUSK at få dine feriepenge fra feriekonto, hvis du har penge til gode.

Bestyrelsen ønsker rigtig god sommer til dig og din familie.

Birgitte Vormsby